• امروز : چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 May - 2024

سرآمدی ایران در حوزه پیشگیری

  • کد خبر : 52151
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۸
سرآمدی ایران در حوزه پیشگیری

جمهوری اسلامی ایران تجارب بسیار ارزنده‌ای در حوزه پیشگیری دارد و از کشور‌های سرآمد جهان در این زمینه است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما بهرام عین الهی در حاشیه اجلاس بین المللی کیفیت و ایمنی مراقبت‌های بهداشتی و درمانی در دوحه قطر گفت: جمهوری اسلامی ایران طرح سلامت خانواده را به عنوان راهکاری ریشه‌ای […]


جمهوری اسلامی ایران تجارب بسیار ارزنده‌ای در حوزه پیشگیری دارد و از کشور‌های سرآمد جهان در این زمینه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما بهرام عین الهی در حاشیه اجلاس بین المللی کیفیت و ایمنی مراقبت‌های بهداشتی و درمانی در دوحه قطر گفت: جمهوری اسلامی ایران طرح سلامت خانواده را به عنوان راهکاری ریشه‌ای و اساسی برای سلامت جوامع در مقیاس بین المللی مطرح کرده است.

 

 

همچنین وی از وزرای بهداشت سایر کشور‌ها برای حضور در همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت که ۱۵ و ۱۶ اسفند در تهران برگزار می‌شود، دعوت کرد تا از نزدیک موفقیت‌های ایران را در اجرای طرح سلامت خانواده و روند تقدم پیشگیری بر درمان مشاهده کنند.

 

اما جزییات طرح سلامت خانواده در کشور 

*پوشش ۵۵ میلیون نفری طرح سلامت خانواده در کشور

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میگوید: طرح سلامت خانواده با هدف پوشش سراسری و اجرای کامل نظام ارجاع، اجرایی شده و ۵۵ میلیون ایرانی در سال ۱۴۰۳ تحت پوشش طرح سلامت خانواده قرار می‌گیرند.

 

 

حسین فرشیدی با بیان اینکه طرح سلامت خانواده از اردیبهشت امسال در ۵۴ شهر عملیاتی شده و به تدریج تعداد شهر‌ها با هدف دسترسی بهتر به خدمات و ارتقا سواد سلامت افزایش پیداکرده است، ادامه میدهد: در مرحله دوم طرح سلامت خانواده در ۹۲ شهر اجرایی شد و در مرحله سوم طرح سلامت خانواده از دی در مجموع در ۱۹۵ شهر اجرا و ۲۷ میلیون ایرانی تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند.

 

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تامین نیرو‌های مداخله گر در نظام ارجاع نیز، علاوه بر تامین زیرساخت‌های الکترونیکی به تعداد مراقبین سلامت هم افزوده شده است.

 

*یک تیم سلامت برای هر ۳۰۰۰ نفر جمعیت

 

مدیر مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت نیز درباره طرح سلامت خانواده گفته است: برنامه سلامت خانواده در حال اجرا و گسترش است و در قالب این برنامه در ازای هر ۳ هزار نفر جمعیت، یک تیم سلامت شامل ۲ مراقب سلامت و یک پزشک نیاز است، که مرحله به مرحله تامین خواهد شد.

 

دکتر محسن بارونی با اشاره به اینکه طی سال جاری ابتدا این برنامه در ۵۸ شهرستان اجرا شد، افزوده است: در مرحله بعد این طرح در ۹۷ شهرستان به مرحله اجرا درآمد و در حال حاضر تعداد شهرستان‌هایی که برنامه سلامت خانواده در آن‌ها اجرا می‌شود معادل ۱۹۵ مورد است که ۲۷ میلیون نفر را در کشور تحت پوشش این طرح قرار داده است.

 

وی درباره استان‌هایی که این طرح در ان‌ها به طور کامل اجرا شده افزود: برای اجرای این طرح در اولین مرحله، استان‌هایی که تمایل و آمادگی ۱۰۰ درصد برای اجرای آن را داشتند، در اولویت قرار گرفتند که استان‌های خراسان شمالی، کرمانشاه، کردستان، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، اردبیل، سیستان و بلوچستان، قزوین، سمنان و قم از جمله استان‌هایی بودند که اعلام کردند کل استان خود را تحت پوشش طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع قرار خواهند داد.

 

مدیر مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس سیاست‌های وزارت بهداشت، در ازای هر ۳ هزار نفر یک تیم سلامت شامل ۲ مراقب سلامت و یک پزشک نیاز است، بنابراین اگر ما جمعیت ۲۷ میلیون نفری را تقسیم بر ۱۵۰۰ نفر کنیم، برای این جمعیت حدود ۱۸ هزار مراقب سلامت و حدود ۹ هزار و ۲۴۳ پزشک نیاز داریم که مرحله به مرحله تامین خواهد شد.

وی درباره چگونگی تامین نیرو‌های مورد نیاز تصریح کرده است: از جمله اولین اقدامات انجام شده در این زمینه امضای تفاهمنامه با معاونین بهداشت و توسعه برای تامین ۲ هزار و ۴۸ نفر از نیرو‌های مورد نیاز است که امیدواریم به دانشگاه‌ها ابلاغ شود تا بتوانند جذب نیرو داشته باشند.

به گفته بارونی، از ابتدای اجرای این طرح تاکنون ۹۴۵ نیروی مراقب سلامت به شکل نیروی طرحی جذب شدند و پس از آن نیز ۱۰۵۶ مجوز استخدام در مهرماه صادر شده است.

حالا با تشکیل پرونده الکترونیکی سلامت برای هر کد ملی در کشور و اجرای پویش ملی سلامت، اطلاعات افراد در این سامانه ثبت شده است و افرادی که در معرض بیماری‌های غیرواگیر مثل افزایش فشارخون و دیابت قرار دارند تحت کنترل و درمان قرار می‌گیرند.

 

*جامعه شهری تحت پوشش خدمات مراقبین سلامت

 

پویش ملی سلامت که امسال از آذر تا پایان دیماه امسال برای افراد بالای ۱۸ سال درکشور اجرا شد نمونه‌ای موفق برای تاکید بر پیشگیری مقدم بر درمان بود تا افراد در معرض فشار خون و قند خون بالا شناسایی شوند تا قبل از اینکه بیماری ان‌ها به مراحل سخت بیماری‌های قلبی و دیابت برسد.

مدیر کل حوزه ریاستی وزارت بهداشت نیز پس از پایان این پویش گفت: تا پایان دولت سیزدهم تمام جامعه شهری تحت پوشش مراقبت‌های بهداشتی مراقبین سلامت قرار می‌گیرند.

دکتر پورحسینی با اشاره به شکسته شدن حد نصاب مشارکت مردم در پویشی در حوزه بهداشت گفت: بعد از کرونا و واکسیناسیون گسترده مردم بیشتر اهتمام مجموعه بر پایه گذاری نظام ارجاع و برنامه سلامت خانواده بود که اقدامات اولیه باید تدوین میشد تا بتوان پویشی با این ابعاد را اجرا کرد.

دکترپورحسینی تاکید کرد، اکنون وزارت بهداشت نشان داده در عمل به دنبال پیشگیری است و تا پایان دولت سیزدهم نیز انشاالله همه جامعه شهری تحت پوشش مراقبت‌های بهداشتی مراقبین سلامت قرار می‌گیرند تا رکن خانواده بر پایه خودمراقبتی شود.

لینک کوتاه : https://ghasreaseman24.ir/?p=52151

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.